Search This Blog

Saturday, May 21, 2011

منزله بتنجان.


المكونات

عدد باذنجانات علي حسب الافراد بس يكون باذنجان عرايس مش رومي انا عملت سته كل واحد اتنين

العصاج:

لحمه مفروم برضه علي حسب الكميه الي هتتعمل انا عملت نص كيلو
بصله كبيره مفرومه
بقدونس مفروم
معلتين زيت زتون

الصلصه

2كوب عصير طماطم
معلقة صلصه
بصله صغيره مفرومه

الطريقه:

نعمل العصاج بنشوح البصل في الزيت مش كتير ونضيف اللحمه المفرومه ونقلب لحد ماتستوي ونضيف البهارات والملح والفلفل وفي الاخر نضيف البقدونس

نعمل الباذنجان نغسله ونقشره مقلم سطر ابيض وواحد اسود
ونفتحه من النص ونشيل العرف الاخضر ونقليه في زيت قليل مش غزير لحد مايحمر شويه ونشيله ونصفيه علي ورق مطبخ

الصلصه

نشوح البصله في معلقة زيت زتون ونضيف الطماطم ونسيبها تستوي ونضيف الصلصه ونضيف الملح والفلفل والبهارات المرغوبه بس لازم الصلصه متكونش تقيله خالص يعني تكون ساءله وكتيره

اخر خطوه
نضع الصلصه في الصينيه
نحشي الباذنجان باللحمه المفرومه
نضعه فوق الصلصه
ونضع علي الوجه طماطم ولفل اخضر مقطع
نضعه في فرن حام لمده تلت ساعه ولحد مالوجه يتحمر ويقدم بالهنا والشفا

No comments:

Post a Comment