Search This Blog

Loading...

Saturday, May 21, 2011

Italian Orzo Pasta with Tomatoes

Italian Orzo Pasta with Tomatoes, Spinach & Olive Oil: Simply perfections! ♥


Ingredients

500 gm orzo pasta (lesan 3asfor)
400 gm frozen spinach (it's better to use fresh spinach for the crunch but I couldn't find any!)
3 big tomatoes, cubed
4 garlic cloves, chopped
1/4 cup olive oil
1/2 tsp paprika
1/2 tsp oregano
Salt & pepper
2 cups chicken or vegetable stock


Directions

Boil the pasta in water, salt & some olive oil. In another pan, heat the 1/4 cup olive oil with the garlic and once it starts heating up add your tomatoes. Once they have sauteed for 2-3 minutes add your spinach and then the pasta. Mix very well and season with all the spices, let it cook for about 5 minutes then add the chicken stock, cook for another 5 minutes and then serve hot, garnish with anything you like and you can grate some Parmesan cheese on top with some extra olive oil...best orzo eveeeeeeeeer :)))))))))


مكرونة أورزو بالسبانخ والطماطم والزيت زيتون


المقادير

500 جرام مكرونة أورزو أو لسان عصفور
400 جرام سبانخ مجمده وبفضل فريش مقطعة شرائح
3 طماطم كبار مقطعين مكعبات
4 فصوص ثوم مفروم
1/4 كوب زيت زيتون
1/2 معلقة صغيرة بابريكا
1/2 معلقة صغيرة أوريجانو
ملح وفلفل
2 كوب مرقة دجاج أو خضار


الطريقة

نسلق المكرونة في ماء مغلي وملح وشوية زيت زيتون، في حلة تانية نحط ربع كوب زيت الزيتون ومعاه الثوم نشوحة شوية، نزودالطماطم والسبانخ ونضيف عليهم المكرونة، المسلوقة، نتبل بكل التوابل ونسيبعم على النار شوية، نضيف المرقة ونسيبهم 5 دقائق على النار، نزين الوش بأي حاجة وممكن نبشر بارميزان على الوش

وبالهنا والشف

No comments:

Post a Comment