Search This Blog

Saturday, May 21, 2011

Rosemary Mashed Potatoes with Cheddar Cheese Stuffing:

Rosemary Mashed Potatoes with Cheddar Cheese Stuffing: Very fast and easy and I can't describe the melting cheddar layer in the middle! ;-)


6 big potatoes
1 1/2 cup whipping cream
1/2 cup milk
3 tbsp butter
1 tbsp rosemary
1 tsp garlic, finely chopped
1 magi cube
1/2 tsp paprika
Salt & pepper
1 1/2 cup grated yellow cheddar cheese


Directions

Peel you potatoes, cut into cubes and boil them until it's very soft. In a saucepan add the cream, milk, butter, garlic, rosemary, magi and all spices and leave them to simmer on very low heat. Once your potatoes have cooked drain them from water and return to heat add the hot cream mixture to it. Mash the potatoes with a potato masher until every thing is smooth and very well combined. Bring a shallow baking dish and add to it a layer of mashed potatoes. With your spoon try to make a hole in the middle and add your grated cheddar into this hole. Cover the cheese with the rest of the mashed potatoes and smooth the top adding just a little bit of oil to help it brown. Bake in high heat just until the cheese is fully melted and the top is golden brown.

Enjoy! :-)


بطاطس بوريه بالروزماري محشية جبنه شيدر


المقادير

6 بطاطس
1/2 1 كوب كريمة
1/2 كوب حليب
3 معلقة كبيرة زبده
1 معلقة كبيرة روزماري مقطع ناعم
1 معلقة صغيرة ثوم مفروم
مكعب ماجي
1/2 معلقة صغيرة بابريكا
ملح وفلفل
1/2 1 كوب جبنه شيدر مبشورة


الطريقة

نقشر البطاطس ونقطعها مكعبات ونسلقها لحد ما تبقى طريه جداً، على نار هادية نحط الكريمة والحليب والزبده والثوم والروزماري والماجي وكل التوابل ونسيبهم يسخنوا كويس، أول ما تستوي البطاطس نصفيها من المياه ونرجعها على النار، نزود عليها خليط الكريمة وبمهرسة البطاطس نهرس كويس جداً لحد ما البطاطس تكون ناعمة والخليط يتخلط كويس، في طبق خبز عميق نحط طبقه بطاطس ونعمل في النص زي حفرة نحط فيها الجبنة الشيدر وبباقي البطاطس نغطي الوش ونساويه، ندهنه بشويه زيت خفيف جداً عشان الوش يحمر

No comments:

Post a Comment