Search This Blog

Loading...

Saturday, May 21, 2011

Vegetable Sheppard Pie

Vegetable Sheppard Pie: The creamiest sheppard pie you'll ever have, I promise! ;-)


Ingredients


For the Vegetables Mix

1/2 cup carrots cubed
1/2 cup green beans
1/2 cup white beans
1/2 cup snap beans
1/2 Corn
1 cup fresh mushrooms sliced
1 cup cornflower
2 onions cubed
3 garlic cloves, chopped
1/4 cup flour
1/2 liter chicken or vegetable stock
100 ml whipping cream
1 tsp oregano
1/2 tsp paprika
Pinch of nutmeg
Salt & pepper
Oil & butter


For the Potato Crust

6 potatoes peeled and cubed
100 ml whipping cream
3 chopped garlic cloves
Pinch of nutmeg
Salt & pepper
Cheddar and mozzarella cheese mixture
Butter


Directions

Add oil and butter to your pan and saute your onions, add the vegetables starting with the carrots then the green beans, the snap beans, the cornflower, the mushrooms, the corn and last the white beans. Season with all spices and when they cook add the flour and mix it will till the butter and oil soak it all. Add the chicken stock and bring the mixture to a boil so it'd thicken, add the cream and let it cook for 10 minutes, remove from heat and set aside.

For the potato crust, boil your potatoes in water until they're completely soft. Drain the potatoes from all water and return to the cooking pan adding the butter, cream, garlic and all spices. Smash the potatoes with a potato smasher very well until all mix very well.

Add the vegetables mixture to your baking dish and then cover it with the potato crust, sprinkle the top with the cheese mixture and small butter cubes and let it bake till it golden brown.


Enjoy! :-)


فطيرة الراعي بالخضروات


مقادير خلطة الخضروات

2 بصله مقطة مكعبات
1/2 كوب جزر مكعبات
1/2 كوب بسله
1/2 كوب فاصوليا
1/2 كوب ذرة
1/2 كوب فاصوليا بيضاء معلبه
كوب مشروم فريش
كوب قرنبيط مقطع وردات صغيرة
3 فصوص ثوم مفرومين
1/4 كوب دقيق
1/2 لتر مرقة خضروات أو دجاج
100 مللي كريمة
معلقة صغيرة أوريجانو
1/2 معلقة صغير بابريكا
رشة جوزة الطيب
ملح وفلفل أسود
زيت وزبده


مقادير طبقة البطاطس

6 بطاطس مقشرة ومقطعه مكعبات
100 مللي كريمة
3 فصوص ثوم مفروم
رشة جوزة الطيب
ملح وفلفل أسود
زبده
جبنه شيدر وموتزاريلا مخلوطين


الطريقة

لخلطة الخضروات نشوح البصل شوية وبعدين نبدأ نزود الخضروات اللي ياخد وقت أكتر الاول وآخر حاجة الفاصوليا البيضة، لما الخضروات تبقى تقريباً أستوت نزود الدقيق ونخلطه كويس لحد ما الزيت والزبده يتشربوه بعدين نضيف مرقة الخضار أو الدجاج ونسيب الخليط يغلي ويتقل، نزود الكريمة ونسيبه على النار 10 دقائق

لتحضير طبقة البطاطس نسلق البطاطس كويس ونصفيعا من المياه، نرجعها الحلة ونضيفلها الزبده والكريمة وكل التوابل ونهرسها بمهرسة البطاطاس كويس لحد ما كله يتخلط كويس

في طبق الخبز نحط خليط الخضروات ونغطيها بطبقة البطاطس، نرش الوش بالجبنه الشيدر والموتزاريلا وندخلهم الفرن لحد ما الوش يبقى بني ذهبي

No comments:

Post a Comment