Search This Blog

Sunday, June 5, 2011

الكيكه الاسفنجيه

الكيكه الاسفنجيه
==========
المكونات:

6 بيضات كبار
...
4 كيس فانيليا

1 كوب سكر (مش بودر)

1 كوب دقيق

نصف كوب كورن فلاور

الطريقه:

نضرب البيض و الفانيليا و السكر مع بعض فى اتجاه واحد لغايه لما يترفعوا اوى و يبقا لونهم فاتح و قوامهم قريب من الكريمه .
بعدين نضيف الدقيق و النشا معلقه معلقه (يعنى نضيف معلقه و نضرب فى نفس الاتجاه و هكذا لغايه ما يخلص مقدار )
و ندهن صينيه مقاس 26 بطبقه زبده خفيفه و نرشها بدقيق و نصب فيها خليط الكيك و ندخلها فرن سخن حرارته 180 لمده 45 او 50 دقيقه

No comments:

Post a Comment