Click on people's faces in the photo to tag them. |
الطريقة الاولى
***********
المقادير
======
قدر كاتم(ضغط) + بصلتين + طماطتين + زيت دوار الشمس + ربع كيلو حبحر ( فلفل ) + 44 سمانه + ما يكفي لـ 11 شخص من الأرز + لومي ( ليمون أسود ) + دارسين ( قرفه ) + زبيب ومكسرات
الطريقة
=====
في البدء وضعة قليلاً من الزيت في القدر ثم وضعت عليه البصل وجعلته قليلاً حتى ينحمس ( يكشن
ثم بعد ذلك وضعت السمان عليه لكي ينحمس أيضا مع البصل وأضفت عليه قليلا من البهارات . وتركته قليلاً ..
ثم أضفت عليه الطماطم والصلصه والملح وأغلقت الكاتم بإحكام
بعد عشرة دقائق فقط .. أطفأت عنه النار وقمت بفتحه .. الحمدلله كان مستوى جداُ
والآن نقوم بصف السمان على شبك الشواء
ويترك حتى يتحمر تماما
الطريقة الثانية
************
المقادير
=====
نجيب السمان أو الفري وننظفه زين
وبعدين نجهز التتبيله وهذا سر الطبخة
مقادير التتبيلة
***********
ليمون
بهارات مشكلة
فلفل أسود ناعم
ملح
مايونيز
وزبادي
وكم فص ثوم من الي قلبك يحبه وتدقه مضبوط
الطريقة
=====
- وتخلط المقادير السابقة مع بعض
- وبعدين تحط السمان فيه علشان يتشرب التتبيلة وتطعم فيه
- وبعدين نبدأ في الشوي ولازم يكون التقليب على الفحم بدقة علشان ما يحترق أو تستوي جهة والثاني ما تستوي
- ولازم بعد توزيع الفحم بشكل متساوي على حجم الشواية
الطريقة الثالثة
************
سمان
دقيق
التتبيلة
====
بصلة وسط
طماطماية وسط
فلفل رومى او حراق على حسب الرغبة
بقدونس
ملح فلفل
بهار مشكل
ليمونتين
خل
زيت نباتى
الطريقة
=====
- تخلط مقادير التتبيلة في الكبة
- هنضيف التتبيلة على السمان ونوزعها كويس على كل واحدة
نسيبه لمدة لا تقل عن 3 ساعات
- بعد كده هننزل التتبيلة من عليه ونرصه فى الصينية وبصراحة الصوانى الفويل دى اختراااااااااااااااااع سهلة وعمليه ومش غالية ويبقى عندك كل الاشكال والاحجام فى اى وقت وبتسهل التنضيف خصوصا لو فى عزومة
- المهم هنرص السمان فى الصينية و ندهن صلصة بسيط و منكترش ونوزع على الوش قطع زبدة
- وندخلها الفرن لمدة ساعة تقريبا
والطعم خيااااااااااااال
No comments:
Post a Comment