Search This Blog

Monday, December 26, 2011

الكريب

الكريب

طريقة عمل الكريب بالصور

كريب محشي بالصور

المقادير........

مقادير الكريب ......

4 بيض + ملح + 2 كوبدقيق + 2 كوب وربع حليب + ربع كوب زبدة مذابة

في الخلاط نخلط كل المقادير جيدا ونتركهم جانبا في التلاجة حتى نصنع الحشوة..

الحشوة التي تريدين وحسب دوقك .....

بالنسبة لي انا سلقت صدور دجاج وقمت بتفتيتهم وفي مقلاة على النار وضعتهم في شوية زبدة واضفت بصل

وماشروم.....وفي الاخير اضفت كريمة ......

كريب محشي بالصور

نطبخ الكريب في مقلاة غير لاصقة مثل البان كيك ........

كريب محشي بالصور

نقوم بحشوها ووصعها في صينبة بايركس ....

نرشها بجبن سائل او موزاريلا ونزينها بالزيتون ......وندخلها الفرن حتى تتحمر

ثم قدميها مع سلطة مشكلة .........

كيك موس الشيكوبلتة والفستق

كيك موس الشيكوبلتة والفستق

كيك موس الشيكوبلتة والفستق
لمقادير:

شريحه كيك الاسفنجي بالفانليا

كاس كريمه باتسيير




كاس كريمه شانتيه




ظرف جلاتين مذوب في ماء ساخن


ملعقه صغيره نكهه الفستق


4 قطرات من اللون الاخضر




ربع كاس فستق مجروش اختياري




للوجه كريمه غناش على شكل دائره


ولتجميل كريمه الزبده بالشكولاته


للجوانب شكولاته

الطريقه:




توضع شريحه الكيك




في القالب المتحرك




تخلط الكريم باتسيير




مع الكريم شانتيه




ثم يضاف اليها نكهه الفستق




واللون الاخضر

تخفق جيدا ثم نضاف اليها الفستق
والجلاتين المذوب
تترك في الثلاجه لمده يوم
وتجمل بوضع دائره الغناش

في المنتصف وتزين جوانب الدائره


بالكريمه والجوانب بالشكولاته






الغناش يبقى كريمة مضاف ليها شيكولاتة خام يعنى مثلا كوب كريمة مع كوب مبشور شيكولاتة وتحطيهم فى حمام مائى لحد ما الشيكولاتة تدوب مع الكريمة وبعدين تقلبى كويس اوى لحد ما تديكى لمعة الشيكولاتة وتستخدم فى تزين الكيكة او التورتات

الباستا لينغويني بالسمك




المقادير :
500 غرام باستا لينغويني (نوعك المفضل )
3/4 كيلو سمك فيليه(قشر بياض نعومته تحفة في هذا الطبق )
2 حبة طماطم قطع
2 بصلة خضراء جوليان رفيع
ليمون قطع
2 م ك صويا صوص لايت 
ملح -فلفل اسود - شطة 
2 فص ثوم مفري
سمسم ابيض
1 بصلة جوليان مقلية 
زيت سمسم(ممكن يستبدل بزيت ذرة)


1- نقوم بسلق الباستا جيدا وليس الدينتي ثم تصفي جيدا 
2- نتبل شرائح السمك الفيليه بالملح والفلفل والشطة والصويا صوص والليمون وقليل من الثوم وتترك ل5 دقائق جانبا
3- في طاسة ساخنة نضيف قليل من الزيت حتي تسخن ثم نضع قطع السمك لتحمر جيداويصبح لها قشرة مقرمشة من الجانبين ولكن لا تتركيها في الطاسة اكتر من 6 دقائق فقط ثم ترفع ونضع مكانها الباستا ل2 دقيقة 
4- ثم نغرف الباستا وعليها قليل من الطماطم والبصل المتبلة و 2شريحة سمك لكل فرد ثم ترش بالسمسم المحمص والبصل المحمر وبالف هنا وشفا