أجمل ثلاث طرق لعمل البستا فلورا بالصور خطوة بخطوة
الطريقة الاولى :
المقادير
- 2كوب دقيق
-2بيضة
-2 ملعقة كبيرة زبدة او سمنة
-ملعقة صغيرة بيكنج بودر
-مربى (اي نوع حسب الرغبة)
- نصف كوب سكر بودر
-ملعقة صغيرة فانيليا
-2ملعقة جوز هند.
الطريقة
تدعك الزبدة جيداً ثم يضاف لها السكر البودر ويقلب الخليط جيداً حتى يصير كالقشدة .
يكسر البيض في طبق ويضرب قليلاً ويضاف له الفانيليا ثم نضيفه الى خليط الزبدة .
نضيف البكنج بودر للدقيق ونقلبه ثم يضاف تدريجياً الىالخليط السابق مع التقليب المستمر حتى يصبح عجينه متماسكة , ناخذ منهاقطعه لتزيين الوجه نحتفظ بها في الفريزر لمدة 15:10دقيقة .
تفرد العجينه بسمك 1 سم في صينية مدهونه زيت او سمنه وتفرد فوقها المربى لتغطي كل العجينة ونرش عليها جوز الهند ثم نحضر العجينه من الفريزر ونبشرها على الوجه او نبرمها ونشكلها على هيئة مربعات .
توضع في فرن متوسط الحرارة لمدة من30:20 دقيقة.
الطريقة بالصور
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
الطريقة الثانية
مقادير عجينة الباستا فلورا:
3 بيضات – ملعقة شاي فانيليا – قطرات عصير ليمون - كوب سكر
- كوب زيت – ملعقة طعام بيكنج بودر – 3 اكواب دقيق .
مقادير عجينة تزيين الباستا فلورا:
بيضة - قطرات من الفانيليا - قطرات من عصير الليمون - ثلث كوب سكر
- ثلث كوب زيت - ثلث ملعقة طعام بيكنج بودر - 3 اكواب دقيق .
مربى اي نوع حسب الرغبة.
لتحضير عجينة الياستا فلورا
يخفق البيض والفانيليا و قطرات عصير الليمون و السكر جيداً
حتى يبيض لونه و ينتفخ عندها يضاف له الزيت و يخلط
ثم يضاف الدقيق المنخول 3 مرات و البيكنج بودر
و يخلطوا بملعقة من اسفل إلى أعلى.
يسكب الخليط في صينية فرن قطرها 30 سم
مدهونة بالزيت و مرشوشة بالدقيق
ثم تدهن اليدين بقليل من الزيت و تسوى بواسطتهما العجينة في القالب.
ثم يوزع فوقها المربى
تحضر عجينة تزيين الباستا فلورا بنفس طريقة العجينة السابقة
و لكنها تكون متماسكة حتى يسهل فردها بواسطة العصا
و من الممكن ان تجهز عجينة التزيين من عجينة الباستا فلورا نفسها
و ذلك بان يتم استعمال صينية فرن مقاسها اصغر
يوزع فيها اغلب عجينة الباستا فلورا و يترك جزء منها جانباً
ثم بضاف الدقيق إلى الجزء الذي ترك جانباً حتى يتماسك و يستعمل بعدها في التزيين
تفرد عجينة التزيين بين قطعتي نايلون بواسطة العصا
ثم اما تقطع على هيئة اشرطة متساوية
تصف فوق طبقة المربى بشكل متقاطع
حيث يتم اولا صف الاشرطة طولياً
ثم تصف فوقها اشرطة عرضية بشكل مائل
أو تشكل العجينة على هيئة اصابع و ترتب بنفس الكيفية
او تقطع العجينة بواسطة قطاعات باي شكل
ثم تصف الاشكال فوق المربى.
أو تبشر العجينة بواسطة مبشرة الجبن فوق المربى
أو يتم استخدام القالب الخاص بالباستا فلورا
و هو يتكون من قطعتين متداخلتين في بعضهما
بعد فرد العجينة تمد فوق القالب
ثم تمرر فوقها العصا عدة مرات
فينتج هذا الشكل
ترفع قطعة القالب العلوية المسطحة و فوقها عجينة التزيين
و توضع من جهة العجينة فوق صينية الفرن
فتنزل العجينة فوق المربى بهذا الشكل
ثم توضع الصينية في الرف الأوسط لفرن ناره متوسطة يشتعل من أسفل
و الأفضل أن لايفتح الفرن إلا بعد مرور نصف ساعة.
قد تحتاج الى 35 الى 40 دقيقة حتى تستوي
عندها تحمر من الاعلى لثواني مع الانتباه لها
ثم تخرج من الفرن و تترك لتبرد
ثم تقطع و تقدم مع الشاي أو القهوة
-------------------------------------------------
الطريقة الثالثة
المقادير
2 كوب دقيق
2 بيضه
1/2 كوب سكر بودره
1/2 كوب سمنه بلدي
1 ملعقه صغيره بيكنج بودر
1/2 ملعقة صغيرة فانيليا
بشر ليمونه
ا/2 برطمان مربى المشمش
الطريقة
أول حاجة نضرب السكر البودرة مع السمنة في العجان لحد مالونهم يبيض خالص
ونضرب بمضرب البيض البيض مع الفانيليا وبشر الليمون لحد مالونه يبيض برضه
بعد كده بنضيف البيض المضروب للسكر والسمنة في العجان
هيكونوا بالشكل ده
بعد كده نضيف الدقيق مع البيكنج باودر ونكون ناخلينهم مع بعض مرتين
ونشغل العجان عليهم بس مش فترة طويلة علشان الدقيق مايعملش عرق
لأن العجينة دي بتكون عاملة زي عجينة البتي فور أو البسكوت
لازم مايبقاش فيها عرق
مجرد ماالمكونات كلها تتخلط مع بعضها نطفي العجان على طول
بعد كده نكور العجينة ونسيبها تستريح نصف ساعة قبل التشكيل
ونصيحة مني
خلوها ترتاح النصف ساعة دي في التلاجة
أنا ماحطيتهاش في التلاجة فكانت بتسيح في ايدي
ومعرفتش أشكلها كويس
قسمت العجينة تلت وتلتين
بعد كده فردت التلتين في الصينية بعد مادهنت الصينية سمنة ودقيق
زي الكيكة
علشان ماتلزقش
أنا عملتها في صينية مقاسها كبير
لو هتعملوها اعملوها في صينية متوسطة علشان تعرفوا تشكلوها كويس
بعد كده حطيت طبقة المربى
بعد كده شكلت بالتلت اللي فاضل مربعات بس ماظبطتش معايا علشان زي ماقلتلكم العجينة كانت سايحة مني
علشان كده لازم تسيبوها في التلاجة تستريح
بعد كده دخلتها الفرن على درجة حرارة متوسطة
وتكوني طبعا مسخناه قبلها
سبتها لمدة 1/2 ساعة
وهنا بعد ماخرجت من الفرن مباشرة
حطيتها على الرخامة وسيبتها تبرد حوالي ربع ساعة
بعد كده حطيتها في طبق التقديم
حقيقي طعمها حلو اوي أوي
وتشبة شوية في طعمها للتارت
وعجبت جوزي ومريومة جدا
وطبعا هي شكلها مش حلو اوي
بس بيتهيألي بالنسبة لأول مرة شغال
والمثلث ده لأول حد هيرد عليا
2 كوب دقيق
2 بيضه
1/2 كوب سكر بودره
1/2 كوب سمنه بلدي
1 ملعقه صغيره بيكنج بودر
1/2 ملعقة صغيرة فانيليا
بشر ليمونه
ا/2 برطمان مربى المشمش
الطريقة
أول حاجة نضرب السكر البودرة مع السمنة في العجان لحد مالونهم يبيض خالص
ونضرب بمضرب البيض البيض مع الفانيليا وبشر الليمون لحد مالونه يبيض برضه
بعد كده بنضيف البيض المضروب للسكر والسمنة في العجان
هيكونوا بالشكل ده
بعد كده نضيف الدقيق مع البيكنج باودر ونكون ناخلينهم مع بعض مرتين
ونشغل العجان عليهم بس مش فترة طويلة علشان الدقيق مايعملش عرق
لأن العجينة دي بتكون عاملة زي عجينة البتي فور أو البسكوت
لازم مايبقاش فيها عرق
مجرد ماالمكونات كلها تتخلط مع بعضها نطفي العجان على طول
بعد كده نكور العجينة ونسيبها تستريح نصف ساعة قبل التشكيل
ونصيحة مني
خلوها ترتاح النصف ساعة دي في التلاجة
أنا ماحطيتهاش في التلاجة فكانت بتسيح في ايدي
ومعرفتش أشكلها كويس
قسمت العجينة تلت وتلتين
بعد كده فردت التلتين في الصينية بعد مادهنت الصينية سمنة ودقيق
زي الكيكة
علشان ماتلزقش
أنا عملتها في صينية مقاسها كبير
لو هتعملوها اعملوها في صينية متوسطة علشان تعرفوا تشكلوها كويس
بعد كده حطيت طبقة المربى
بعد كده شكلت بالتلت اللي فاضل مربعات بس ماظبطتش معايا علشان زي ماقلتلكم العجينة كانت سايحة مني
علشان كده لازم تسيبوها في التلاجة تستريح
بعد كده دخلتها الفرن على درجة حرارة متوسطة
وتكوني طبعا مسخناه قبلها
سبتها لمدة 1/2 ساعة
وهنا بعد ماخرجت من الفرن مباشرة
حطيتها على الرخامة وسيبتها تبرد حوالي ربع ساعة
بعد كده حطيتها في طبق التقديم
حقيقي طعمها حلو اوي أوي
وتشبة شوية في طعمها للتارت
وعجبت جوزي ومريومة جدا
وطبعا هي شكلها مش حلو اوي
بس بيتهيألي بالنسبة لأول مرة شغال
والمثلث ده لأول حد هيرد عليا
No comments:
Post a Comment