Search This Blog

Friday, August 24, 2012

بوريك بالجبنة البيضا والرومى

طريقة وصفة عمل بوريك بالجبنة البيضا والرومى


المقادير
2كوب دقيق منخول
معلقتين سمنة سايحة او بدرجة حرارة الغرفة
معلقة صغيرة خميرة فورية
معلقة صغيرة سكر
نص معلقة صغيرة ملح
ذرة فلفل اسمر
بيضتين
ربع كوب لبن دافى
سمسم او حبة البركة(اختيارى)

الحشوة
جبنة رومى وزيتون – جبنة بيضا بالزعتر والزيت
الطريقة
هنضرب البيض ونشيل منة حبة صغيرين خالص عشان ندهن بيهم وش البوريك
بوريك بالجبنة البيضا والرومى من مطبخ دودى
بوريك بالجبنة البيضا والرومى من مطبخ دودى
هنحط الدقيق والخميرة والسكر والملح والسمنة فى طبق ونقلب كويس
بوريك بالجبنة البيضا والرومى من مطبخ دودى
بوريك بالجبنة البيضا والرومى من مطبخ دودى
وبعدين نضيف البيض وحبة البركة والفلفل الاسود ونقلب
بوريك بالجبنة البيضا والرومى من مطبخ دودى
هننزل عليهم باللبن شوية بشوية ونعجن لحد ماتبقى العجينة طرية ومبتلزقش
بوريك بالجبنة البيضا والرومى من مطبخ دودى
هنغطيها ونحطها تخمر فى مكان دافى لمدة نص ساعة كدة
بوريك بالجبنة البيضا والرومى من مطبخ دودى
هنهرس الجبنة ونحط عليها شوية زعتر وزيت ونقلبها كدة
بوريك بالجبنة البيضا والرومى من مطبخ دودى
هنقطع العجينة كور صغيرة خاااالص وناخد كل كورة نفردها كدة
بوريك بالجبنة البيضا والرومى من مطبخ دودى
ونحشيها حتة جبنة بيضا
بوريك بالجبنة البيضا والرومى من مطبخ دودى
او حتة رومى وزيتون اسود
بوريك بالجبنة البيضا والرومى من مطبخ دودى
ونقفلها كدة زى القطايف ونضغط على الاطراف كويس جدددددا بالشوكة
بوريك بالجبنة البيضا والرومى من مطبخ دودى
ونرصهم فى صينية مدهونة زيت بسيط
بوريك بالجبنة البيضا والرومى من مطبخ دودى
ونغطى عليهم ونسيبهم يخمروا نص ساعة كمان
بوريك بالجبنة البيضا والرومى من مطبخ دودى
وندهن وشهم بيض ونرش عليهم شوية حبة البركة
بوريك بالجبنة البيضا والرومى من مطبخ دودى
ودول اللى بالرومى والزيتون دهنتهم بيض بس ومرشتش حبة البركة عشان افرقهم عن الجبنة البيضا
بوريك بالجبنة البيضا والرومى من مطبخ دودى
وندخلهم الفرن السخن على 200 درجة لمدة ربع ساعة كدة
وتا تا تااااااااااااااا
بوريك بالجبنة البيضا والرومى من مطبخ دودى
بوريك بالجبنة البيضا والرومى   من فتكات منتدى موقع  

No comments:

Post a Comment