Search This Blog

Loading...

Saturday, May 21, 2011

Cardamon & Orange

Cardamon & Orange Mehalabeya (Milk Budding)

Very rich yet light, such a combination of oriental favors you can't even imagine! It'll make you long for more :))


Ingredients

750 gm whole fat milk
500 ml cream
6 tbsp corn starch
200 gm sugar
2 pieces of cardamon
3 cloves
The zest of one orange
2 cinnamon sticks
1/2 tsp vanilla essence


Directions

Mix all ingredients and stir very well to resolve the sugar and starch before heating. Once all is resolved move to heat and whisk constantly. It will start thickening up bit by bit until it reaches a boil. Turn to a very low heat and cook for two more minutes. Remove from heat, poor through a fine strainer and let it cool just a bit. Start poring into your serving dishes and leave them aside to cool completely. Cardamon will give a green color but if it was pale you can boost it with some green food coloring. Leave it in the fridge for about 2 hours and then cover the top with pistachios before serving.

The perfect end to a perfect Indian feast! :)


Enjoy! :-)



مهلبية بالبرتقال والحبهان


المقادير

750 جم حليب كامل الدسم
500 جم كريمة
6 معالق كبيرة نشا
200 جرام سكر
2 عود قرفة خشب
2 حبة جبهان
بشر برتقاله كاملة
3 حبات قرنفل
1/2 معلقة صغيرة فانيليا


الطريقة

على البارد نخلط كل المكونات كويس عشان ندوب السكر والنشا، أول ما يدوبوا كويس نحط الخليط على النار مع التقليب المستمر بالمضرب، حيفضل يتقل شوية بشوية لحد ما يغلي نوطي النار خالص ونقلب كمان دقيقتين كده، نشيل من على النار ونصفي من كل التوابل ونسيبه يبرد دقايق، الحبهان حيعمل لون أخضر بس لو كان اللون فاتح ممكن تحسني بشوية ألوان أكل خضراء للشكل مش أكتر. نصب في كاسات التقديم ونسيبه يبرد خالص قبل ما ندخله الثلاجة ساعتين على الأقل، نرش الوش بفستق قبل التقديم، طعم هندي رائع مش حتشبعوا منه :)

No comments:

Post a Comment